Thursday, October 20, 2011

Doa makbul bagi yang dalam kesusahan

Doa makbul ni kalau boleh semua orang nak tahu supaya hajat setiap orang boleh terlaksana terutamanya bagi orang - orang yang sedang tersepit dan berada dalam kesusahan contohnya keadaan kewangan yang mendesak, dianiayai orang dan lain-lain. Antara golongan yang tidak ada hijabnya sewaktu berdoa adalah orang yang berada dalam kesusahan dimana doanya terus naik ke langit. Jika kita selalu dengar slot motivasi setiap pagi di Radio IKIM, penceramah ada beri tips sekiranya kita memang sedang berada dalam kesusahan berdolah dengan sepenuh hati dan diiringi dengan air mata insyAllah akan cepat doa makbul.

Diriwayatkan oleh Anas bin Malik R.A., apabila Rasullullah S.A.W berada dalam masalah atau kesusahan dan berhajat sesuatu kepada Allah, baginda akan selalu memandang langit dan berzikir dengan Asma Al Husna - Ya Rahman Ya Rahim berulang - ulang kali.

Para Ulama' juga ada menyatakan sekiranya kita perlukan pertolongan segera dari Allah S.W.T. bolehlah berzikir Ya Rahman Ya Rahim pada hari Jumaat dari waktu Asar hingga ke Maghrib dan sewaktu hampir dengan waktu Maghrib sebelum azan di kumandangkan, berdoalah dengan penuh perasaan dan menitiskan air mata kepada Allah S.W.T tentang hajat kita insyAllah doa makbul.

Klik sini untuk menjemput rezeki dengan doa

No comments:

Post a Comment